Meet the restaurant team

Rick Gresnigt – Chef

Sinds 2017 zwaait Rick Gresnigt de Septer bij Simple. Een jonge ambitieuze chef met een eigenwijze creatieve kijk op eten. Na werkzaam te zijn geweest bij gerenommeerde restaurants zoals onder andere, Lute restaurant en restaurant de Hoefslag werd het tijd om mijn eigen keuken te gaan leiden. Elke dag weer een stapje meer elke dag weer een beetje beter in een ongedwongen losse setting.

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door eten en alles wat hiermee te maken heeft. Geobsedeerd zou je misschien zelfs kunnen zeggen. De smaken kleuren en geuren zijn oneindig. Creativiteit, gastvrijheid en smaak staan voor mij voorop dit zijn dan ook de kernwaarde van Simple. Mijn kook style? Modern eigenwijs en zonder regels, maar met emotie en gevoel. Lekker eten daar draait het om. Dat is wat u als gast kunt verwachten bij Simple.

Fascinerend aan eten vind ik de natuurlijke zoetjes die in veel producten voorkomen. Hier bedoel ik niet suiker zoet, maar de zoetjes die van nature in producten voorkomen. Neem bijvoorbeeld een knolselderij, rauw is de smaak kruidig en fris, maar bak je de knolselderij dan veranderd de smaak naar meer fruitig en zoet. Precies dat vind ik zo mooi aan eten. Smaken creëren, manipuleren en combineren. Dat is de essentie.

Bij Simple. serveer ik een menu wat constant in beweging is. Elke maand creëer ik met mijn team nieuwe gerechten die op dat moment perfect aansluiten op het seizoen en op de emotie van dat moment. Op deze manier zijn we altijd in ontwikkeling, zowel op het bord als er buiten.  

Samen met het team van Simple. Sta ik voor u klaar en hoop ik u snel te mogen ontvangen. 

See you soon, 

Rick Gresnigt 

Tony  Valens – Maître

Ecuadoriaan van geboorte en na door landen als Japan, Duitsland, Spanje, Peru en Brazilië gereisd te hebben om professionele en persoonlijke ervaringen op te doen, vond ik mijn thuis in Nederland. Ik heb de kans gehad om veel mensen en culturen te ontmoeten. Ik heb het geluk gehad om te werken met geweldige chef-koks, geweldige obers en veel mensen in de horeca die zeer inspirerend voor mijn carrière zijn geweest.

Volgens de filosofie van Simple. is het mijn doel dat onze gasten een onvergetelijke ervaring hebben door te genieten van combinaties van smaken, texturen en kleuren in een gastvrije en vriendelijke omgeving.

Omdat de beste dingen in het leven worden genoten zonder complicaties, de beste dingen in het leven zijn Simple.

Dennis Steenbergen – Sous-chef

Mijn specialiteit is ruim omschreven, alles wat te maken heeft met het bereiden van warme gerechten, denk hierbij aan het fileren van vis, bereiden van vlees, tot het maken van een mooie saus. Naast het koken vind ik het leuk om te fitnessen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Ik heb de koksopleidng niveau 2 t/m 4 afgerond, waarbij niveau 4 het diploma gespecialiseerd kok/gezel meesterkok is. Mijn opleiding niveau 2 en 3 heb ik gevolgd aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein en de niveau 4 opleiding aan de Sterklas in Amsterdam. Ik heb gewerkt bij veel soorten restaurants van niveau. In de jaren voor Simple. heb ik gewerkt bij Restaurant ’t Amsterdammertje.

Ik werk bij Simple omdat het een prachtig fine dining restaurant is waarin ik mij goed op mijn plaats voel en waar ik mijn kwaliteiten kan benutten. De dynamiek in het team is fijn, we versterken elkaar en we leren veel van elkaar. Simple is een bedrijf met veel ambitie, iets wat ik in mezelf ook terug zie.

Over tien jaar zie ik mezelf in een restaurant koken op nog steeds een hoog niveau, want daar ligt mijn passie. Waar dat gaat zijn en in welke functie weet ik dan pas.

Ewoud de Jong – Chef de Parti

Ik ben Chef de Parti. Naast koken liggen mijn hobby’s bij sporten zoals squashen, voetballen en fietsen. Daarnaast ben ik heel erg geïnteresseerd in films en muziek.

Ik heb de opleiding zelfstandig werkend kok afgerond. Hiervoor heb ik gewerkt in Amersfoort bij Restaurant Tollius en in Bunschoten Spakenburg bij Spui76. Ik werk sinds begin september 2021 bij Simple als Chef de Parti. Na twee maal te hebben gegeten als gast sprak de manier van koken en de simpele maar fijne smaakcombinaties mij heel erg aan. Ik kreeg meteen het gevoel: hier zou ik willen werken.

Ik zie mezelf over tien jaar als vader van een knappe meid, werkzaam als kok bij een restaurant en een stap te zetten naar mijn eigen bedrijf met combinatie van koken, rouw verwerking en moeilijk opvoedbare kinderen.

Mike Haije – Chef de Parti

Voornamelijk houd ik mij bezig met patisserie en andere koude gerechten. Ik ben aankomend Chef de Parti. Koken is altijd een hobby geweest. Verder fitness ik en ga ik graag op stap met vrienden. Ik heb een bachelor rechtsgeleerdheid gedaan, maar ik wilde mijn passie volgen en heb de overstap naar de horeca gemaakt. Hiervoor heb ik in andere zaken in Utrecht gewerkt in de keuken.

Ik wilde altijd al eens de overstap maken naar de fine dining. Mijn vorige chef is een groot fan van restaurant Simple en hoorde zodoende vaker verhalen over hoe hier gekookt werd. Toen ik de vacature voor Chef de Parti bij Simple tegenkwam twijfelde ik ook geen moment.

Over tien jaar zie ik mezelf ergens chef zijn, of in ieder geval sous-chef. Mijn uiteindelijke droom is om een eigen zaak te openen, maar misschien is tien jaar daarvoor een te korte termijn.

Hector Mentis – Demi-Chef de Parti

 

Silven Bruinsma – Bediening

Veri Engelen – Bediening

Ik werk in de bediening. In mijn vrije tijd houd ik van dansen, muziek luisteren en afspreken met vrienden. Ik studeer nu psychologie, heb vanaf m’n 16de als bijbaantje in de horeca gewerkt in verschillende restaurants.

Mijn huisgenootje kende de toenmalige restaurant manager en via haar ben ik bij Simple. terecht gekomen. Ik zocht een leuke bijbaan in de horeca. 

Over tien jaar ben ik afgestuurd als medisch psycholoog en werk ik in het ziekenhuis als psycholoog. Ik hoop een leuke vriend te hebben en zal ik nog heel vaak uiteten gaan en lekkere wijn drinken en genieten van het leven.

Ellen Lensink – Bediening

Mijn werkzaamheden binnen Simple zijn de bediening, ik houd mij bezig met de website en tussendoor vind ik het leuk om iets voor de vormgeving van Simple. te doen. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik volleybal en ik boks. Verder hou ik ervan om creatief bezig te zijn, fotograferen en tekenen doe ik graag. Ik maak ook graag tijd vrij om met vrienden en familie leuke dingen te doen. Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de HKU richting Ruimtelijk Vormgeving.

Het werken bij Simple is vooral leuk omdat er een relaxte sfeer hangt. We zijn een jong team waarin er veel wordt gelachen, maar ook zeker hard wordt gewerkt.

Over tien jaar wil ik graag werken in de creatieve sector en nog steeds heel veel leuke dingen doen met vrienden en familie.

Tom Mantle – Bediening

 

Dante Wiersma – Bediening

In de bediening werken is mijn functie binnen Simple en soms werk ik ook achter de bar.

Ik honkbal al drie jaar, speel al zeven jaar gitaar en vroeger heb ik gehockeyd. Ik heb bij de Albert Heijn gewerkt en bij een slager. Ik zit nog op de middelbare school. Ik ben bij Simple terecht gekomen omdat een vriend zei dat Simple nog mensen voor in de bediening zocht. Ik was op dat moment ook precies naar een baantje in de bediening aan het zoeken. Ik hoorde veel goede verhalen over de zaak, dus ben ik er gaan kijken.

Over tien jaar wil ik een een groot huis net buiten Utrecht wonen met mijn vriendin. Een mooie baan hebben en vooral veel vrienden om me heen. Daarnaast wil ik altijd sportief blijven, het liefst iedere dag naar de gym. 

Niek Kaalberg – Bediening

 

Bibiche ter Steege – Bediening

 

Bruno Rodriques – Bar Tender